انتخاب کشور ، شهر و دانشگاه ها

سالانه ایرانیان زیادی مشتاق به تحصیل و تحقیق در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی خارج از کشور هستند. اکنون، شمار زیادی از متقاضیان ایرانی در دانشگاه های اروپایی و آمریکایی پذیرش می‌گیرند. سابقه خوب ایرانیان در تحصیل در دانشگاه‌های غربی به ویژه در آمریکای شمالی و اروپا، سبب شده تا مراکز علمی در این دو قاره، دانشجویان ایرانی را همواره مورد توجه داشته و در برخی از دانشگاه ها مانند استانفورد، پنسیلوانیا، چالمرز سوئد، برکلی و ام آی تی آمریکا، دانشجویان ایرانی، در فهرست موفق‌ترین محققان و پژوهشگران خارجی شاغل به تحصیل به شمار می‌روند. موفقیت‌های علمی و دستاوردهای تحقیقاتی جالب توجه دانشجویان ایرانی ظرف ۵-۶ دهه اخیر، سبب شده تا مراکز علمی غرب، به ایرانیان با استعداد، نگاه خاص داشته باشند و پذیرش سالانه هزاران دانشجوی ایرانی در این مراکز، خود گواه روشنی بر اهمیت دادن به متقاضان ایرانی است.

انتخاب دانشگاه

دانشگاه

 

برای فوق لیسانس اقدام کنم یا دکترا؟

فوق لیسانس یا دکترا؟ پرسش مهمی است. بعضی ها فکر می کنند تحصیل در مقطع بالاتر سخت هست و بهتر هست دوباره یک گرایش مربوط به رشته خود را در کشور و دانشگاه مقصد بگذرانند. اما همیشه این راه، راه خوبی نیست. بعضی وقت ها، عدم تناسب لیسانس و فوق لیسانس متقاضی، سبب می شود تا در مقطع دکترا پذیرفته نشود و دانشگاهاز او می خواهد تا اگر خیلی علاقمند به تحصیل در دوره بالاتر هست، یک دوره پایین تر را قبل از ادامه تحصیل بگذراند. در این باره در سلسله مطالب آینده بیش تر خواهیم گفت و شنید. چرا گه برای همه متقاضیان، نمی توان حکمی واحد ارائه کرد. همواره با پرتال کجارو برای دریافت اطلاعات جامع درباره پذیرش تحصیلی، همراه باشید.

آمریکا یا اروپا؟ مساله این هست؟

خیلی ها نمی دانند اروپا بورند یا امریکا و یا حتی آسیا. همه چیز، به هدف اول شما بر می‌شود. به رشته و دانشگاه مد نظر شما بر می گردد و این که در هر قاره، با چه مسائلی رو به رو هستید. شاید برای شما خنده دار به نظر برسد که برخی که آمریکا را برای تحصیل انتخاب نمی کنند، به دلیل مشکلات ویزای خود و خانواده برای سفر به آن کشور هست. برخی هم، انتخاب اروپا را بخاطر نزدیکی به ایران، در نظر می گیرند. برخی هم آسیا را به اروپا و امریکا ترجیح می دهند و مالزی و هندوستان و حتی چین را، در آسیا گزینه بهتری از اروپا و آمریکا با مسائل خاص خود می پندارند. به هر حال ،این که کدام بهتر است، دقیقا به شرایط شما و علایق شما و اهداف شما مرتبط می باشد و جواب عمومی و به قولی نسخه کلی برای همه نمی توان پیچید.

 

برای انتخاب universityعوامل مختلفی وجود دارد. از مهمترین عوامل موارد زیر میباشد:

. اعتبار university

.هزینه university

. امکان گرفتن کمک مالی

. کشور (قاره) تحصیل

. شهر محل تحصیل

. هزینه زندگی

. فضای اجتماعی

. آینده کاری

. امکان اقامت (در صورت تمایل)

اعتبارuniversity

تصویر زیر تعداد دانشگاه های موجود در لیست 600 دانشگاه برتر جهان را ( برگرفته از www.topuniversities.com)نشان میدهد. البته تمامی universityهای هر کشور را نشان نمیدهد اما میتواند به عنوان معیاری از سطح عمومی university های هر کشور در نظر گرفته شود. برای مثال کشور آمریکا پذیرای 90 نفر از 125 دانش آموزان المپیادی ایران بوده است که نشاندهنده سطح بالای university ها در این کشور است.

اما نکته مهمی هست و آن محل تحصیل است. ممکن است اختلاف زیادی بین دانشگاه رتبه 30 و 50 نباشد ولی در دو شهر کاملا متفاوت (از نظر کشور یا آب و هوا یا …) قرار داشته باشند که بسیار تفاوت برانگیز میشود.

Top Universities by Countries

Top Universities by Countries

هزینه دانشگاه

در برخی کشورهای اروپایی مانند فنلاند تحصیل در مقطع کارشناسی و ارشد، رایگان میباشد.

 

امکان گرفتن کمک مالی

هزینه university در صورت گرفتن کمک مالی شامل بورس یا انجام کار ( آموزش یا پژوهشی) در دانشگاه خنثی میشود. اما امکان بهره مندی از این مزیت، در همه جا یکسان نیست. در مقطع کارشناسی ارشد، در کشورهایی مانند فنلاند، به دلیل آموزش رایگان این امکان وجود ندارد اما در کشورهایی مانند آمریکا (بویژه در صورت درخواست برای مقطع دکتری پیوسته) دانشجویان با رزومه برجسته میتوانند بهره مند گردند. در مقطع دکتری در کشورهایی مانند سوئد، تحصیل در مقطع دکتری یک شغل محسوب میشود (بابت بیست درصد زمان کار اداری) و حقوق خوبی دارد اما رقابت زیادی در این راه هست. در کشورهایی مانند آمریکا امکان دریافت هزینه تحصیل و زندگی از دانشگاه خیلی بالاست اما مقدار آن زیاد نیست.

دانشگاه

دانشگاه های خارجی

کشور (قاره) تحصیل

کشورهای اروپایی :

شباهت زیادی به هم دارند هم از نظر اقتصادی و هم از نظر فرهنگی

آمریکای شمالی:

(آمریکا، کانادا) اگرچه دو کشور فوق زبان و مرز مشترک دارند، اما تفاوتهایی در موارد زیر با هم دارند:

کشورهای آسیایی:

(هندوستان، مالزی، ژاپن، سنگاپور، استرالیا)

شرایط در هرکدام از این کشورها با دیگری کاملا متفاوت است.

شهر محل تحصیل

آب و هوا، جمعیت، گرانی، بافت جمعیت، مساحت، امنیت، شناخته شده بودن و . . . مسائل مهمی در انتخاب شهر میباشند.

 

اقامت در کشورهای مهاجر بنیان ساده تر و همچنین پر طرفدار تر است. از جمله این کشورها کانادا میباشد.

لینک های مرتبط :

مقاله ISI

هزینه تحصیل در کانادا