بسیاری از دانشجویان محصل در اروپا  همیشه با این سوال مواجه می‌شوند که ECTS چیست و چه کاربردی دارد؟ در این پست به تعریف ECTS و کاربرد های آن می پردازیم.

ECTS چیست و چه کاربردی در دانشگاه های اروپا دارد؟

بسیاری از دانشجویان محصل در اروپا  همیشه با این سوال مواجه می‌شوند که ECTS چیست و چه کاربردی دارد؟ سیستم انتقال اعتبار دانشجو در اروپا که به اختصار ECTS گفته می‌شود، در شکل‌گیری تجربه‌ای خوشایند برای دانشجویان در نقاط مختلف اروپا نقش مهمی ایفا می‌کند. در آغاز، این سیستم برای تایید و تصدیق حضور دانشجویان در دوره‌های مختلف آموزشی به کار برده می‌شد، اما اکنون ابعاد خدمات و ساز و کار آن گسترده‌تر شده است. حتی برای استفاده از بورسیه‌های تحصیلی اراسموس ماندوس که تنها به برخی از کشورهای اروپایی تعلق می‌گیرد باز هم باید دانشجویان بدانند که ECTS چیست تا بتوانند از مزایای آن برای این بورسیه به نحو احسنت استفاده کنند.

ECTS چیست ؟

این سیستم به انتقال داده‌‌های مربوط به ارزیابی عملکرد دانشجویان میان موسسات و دانشگاه‌های مختلف کمک می‌کند و باعث می‌شود دانشجویان به راحتی بتوانند در نقاط مختلف اروپا به تحصیل بپردازند. ECTS در تمام دوره‌های تحصیلات تکمیلی مورد قبول است و تمامی دستاوردهای تحصیلی را می‌سنجد و مورد مقایسه قرار می‌دهد. وجود معیارها و استانداردهایی مشخص و از قبل تعیین شده که در تمامی مراکز آموزشی به شکل یکسانی تعریف شده‌اند، کار یکپارچه‌سازی علمی و آموزشی را گسترش می‌دهد و باعث می‌شود با کمک مقایسه و ارزیابی استاندارد، جابجایی دانشجویان بین دانشگاه‌ها به سادگی صورت بگیرد.

ECTS چه فوایدی دارد؟

به کمک ECTS، دانشجویان به راحتی قادر به تحصیل در کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند. این سیستم، استانداردهای مشخص و یکپارچه‌ای دارد. از بهترین مزایای این سیستم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان تحصیل در مقاطع گوناگون در کشورهای مختلف اروپایی مقدور است. مثلا دانشجویان اروپایی می‌توانند مقطع کارشناسی را در دانشگاهی در یک کشور اروپایی بگذرانند و کارشناسی ارشد را در دانشگاه و کشور اروپایی دیگر ادامه دهند. نکته جالب توجه این است که ضمن کسب تجربه‌هایی تازه در هر یک از کشورها، سطح و امکانات دانشگاه‌ها با هم مشابه خواهد بود.
  • امکان یافتن شغل پس از تحصیل بسیار ساده‌تر خواهد بود زیرا مدرک تحصیلی در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعتبار دارد و تفاوتی از لحاظ درجه علمی و اعتباری میان مراکز آموزشی موجود در این طرح وجود ندارد.
  • بنا به استانداردها و تعاریف مشخصی که در این سیستم وجود دارد، از هر مقطع، رشته و سطح دانشگاه، تکلیف دانشجو پیش از شروع دوره آموزشی کاملا مشخص خواهد بود و امتیازی که هر واحد و درس آموزشی برای دانشجو در سیستم منظور می‌شود، مشخص است.
  • دانشجویان همگی از کشورهای اروپایی هستند، بنابر‌این هماهنگی و یک‌دستی بیشتری میان آنها احساس می‌شود.

دانشگاه‌های کشورهایی که در ECTS هستند و به کمک این سیستم می‌توان برای تحصیل رهسپار آن‌ها شد شامل موارد زیر می‌شود:

  • دانشگاه‌های انگلستان
  • دانشگاه‌های آلمان
  • دانشگاه‌های هلند
  • دانشگاه‌های اسپانیا
  • دانشگاه‌های ایرلند
  • دانشگاه‌های فرانسه
  • دانشگاه‌های سوئد

ساز و کار ECTS چگونه است؟

هر واحد درسی، سمینار و پروژه‌ای که انجام شود، در این سیستم ثبت می‌شود و در نتیجه نمره و امتیازی برای دانشجو منظور خواهد شد. مثلا یک سال تحصیل معادل ۶۰ امتیاز برای دانشجو اعتبار به همراه خواهد داشت. دوره ۳ ساله تحصیل در کارشناسی هم امتیازی در حدود ۱۸۰ دارد. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به مدت ۲ سال، ۱۲۰ امتیاز برای دانشجو اعتبار خواهد آورد.

ساعات کاری یا تحصیلی در کشورهای مختلف تفاوت‌های اندکی با هم دارند. برای نمونه، در برخی کشورها ۲۵ ساعت مطالعه و ساعت کاری تحصیلی معادل ۱ امتیاز است، در حالی‌ که در کشوری دیگر، ۲۷ ساعت کلاس درس معادل ۱ امتیاز در ECTS محسوب می‌شود. این تفاوت‌های اندک بنا به اقتضای مرکز آموزشی تعیین می‌شود و در نهایت تاثیر چندانی در کیفیت آموزشی و فعالیت‌های جانبی دانشجو ندارد. امتیازات هر دانشجو در موارد مختلف به شکل دقیقی ثبت می‌شود و همه موارد به طور کاملا شفاف و مشخص برای مقایسه در اختیار سیستم قرار می‌گیرد و سیستم هم براساس معیارهای مشخصی امتیاز به دانشجویان می‌دهد.

مقدار ارزش‌یابی ECTS چیست ؟

شیوه ارزش‌یابی در این سیستم بر اساس مقایسه عملکرد دانشجو نسبت به سایرین است و تلاش می‌شود تا با ایجاد معیارهایی مشخص و واضح، امکان مقایسه کردن مراکز تحصیلی مختلف در این سیستم وجود داشته باشد. در واقع هدف از ارزشیابی، مدیریت سیستمی است که قابلیت سنجش و مقایسه واحدهای گوناگون را به خوبی فراهم می‌کند.

مقیاس ارزش‌یابی A, B, C, D, E, F است و A بهترین درجه ارزش‌یابی و F معادل رد شدن در یک واحد درسی است. در کل، این سیستم، نظامی یکپارچه برای جابجایی و تحصیل دانشجویان در نقاط مختلف اروپا فراهم کرده است. این سیستم مختص دانشجویان و افرادی است که در کشورهای اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند و به سادگی می‌توانند در هر یک از دانشگاه‌های موجود در این طرح استفاده کنند. برخی از انواع بورسیه های تحصیلی اروپایی هم برای اعضای کشورهای اتحادیه اروپا وجود دارد که در خلال این برنامه به سادگی قابل استفاده است.

هدف اروپا از ایجاد چنین سیستمی، ایجاد هماهنگی و تعامل بیشتر در زمینه‌های علمی میان کشورهای اتحادیه اروپا است. ضمن اینکه حوزه فعالیت و بازار کار گسترده‌تری هم بعد از فارغ‌التحصیلی در اختیار دانشجویان این دانشگاه‌ها قرار می‌دهد. مدارک و اعتباراتی که دانشجویان با شرکت در هر یک از دوره‌های آموزشی مربوطه به دست می‌آورند در تمام کشورهای اتحادیه اروپایی قابل قبول است و از همین روی، امکان فعالیت و کار کردن متناسب با رشته تحصیلی پس از اتمام تحصیل به خوبی مهیا است.

با توجه به اینکه اکنون متوجه شدید ECTS چیست و چه کاربردی دارد، در صورتی که مایل به تحصیل در کشورهای اروپایی هستید، پی آسان با فراهم کردن امکان پرداخت هزینه ثبت‌نام در آزمون‌های بین‌المللی به شما یاری خواهد رساند. همچنین با استفاده از خدمات پرداخت با ویزا کارتمی‌توانید کلیه پرداخت‌ها از جمله پرداخت شهریه دانشگاه و ثبت مقالات را به آسانی انجام دهید. رزرو آنلاین پرواز و ارسال و دریافت پول از خارج از کشور از دیگر خدماتی است که برای دانشجوان بین‌المللی فراهم شده است.

 پیشنهاد می کنیم این پست درباره ی هزینه ی تحصیل در کانادا را ببینید.